HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

BİYOİSTATİSTİK ANABİLİM DALI

 

Tel: +90 (312) 305 14 67

Faks: +90 (312) 310 05 80 

E- posta: biyoistatistik@hacettepe.edu.tr

URL: www.biyoistatistik.hacettepe.edu.tr

TARİHÇE

 

Anabilim Dalımız 1968 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde o zamanki Toplum Hekimliği Enstitüsü içinde bir ünite olarak kurulmuş, 1982 yılında YÖK tarafından Bilim Dalı ve 1995 yılında Anabilim Dalı olmuştur.

 

ANABİLİM DALI BAŞKANI

 

  • Prof.Dr. Ergun Karaağaoğlu

 

AKADEMİK KADRO

  • Prof.Dr. Reha Alpar

  • Doç.Dr. Osman Saraçbaşı

  • Öğr.Gör.Dr.Erdem Karabulut

  • Öğr.Gör.Dr.Pınar Özdemir Geyik

 

YER VE KAPASİTE

 

Anabilim Dalımız Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın bir üst katındadır. Anabilim Dalımızda toplam olarak 10 adet oda mevcuttur. Bunların 7’si öğretim üye ve yardımcılarına, 1’i sekreterlik amacıyla, 1’i derslik amacıyla, 1’i de bilgisayar laboratuvarı olarak tahsis edilmiştir.

 

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ EĞİTİM SÜRECİ

 

Anabilim Dalımıza araştırma görevlileri Doktora eğitimi yapmak üzere alınmaktadır. Araştırma görevlileri güz ve bahar dönemlerinde ihtiyaç oranında ve kadro yeterliliği durumunda ilan yoluyla alınmaktadır. Anabilim Dalımızda Yüksek Lisans eğitimi yapabilmek için en az 24 kredilik ders alınması (tez ile beraber bu süre yaklaşık iki yıldır), Doktora eğitimi yapabilmek için de en az 24 kredilik ders alınması (tez ile beraber bu süre yaklaşık beş yıldır) gerekmektedir. Şimdiye kadar Anabilim Dalımızdan 24 kişi Bilim Uzmanı, 15 kişi de Bilim Doktoru ünvanını almıştır.

Anabilim Dalımızda yılda yaklaşık 20 saat seminer ve 20 saat makale çalışması düzenlenmektedir.

 

ANABİLİM DALI ÇALIŞMA KONULARI

 

Anabilim Dalımız merkez kampüsündeki Tıp Fakültesi (İngilizce - Türkçe), Diş Hekimliği, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Hizmetleri M.Y.O., Ev İdaresi ve Aile Ekonomisi Y.O., Hemşirelik Y.O., Sağlık İdaresi Y.O., Sağlık Teknolojisi Y.O. ve Polatlı Meslek Y.O.'nda; Biyoistatistik, Bilgi İşleme Giriş, Bilgisayar Bilimi, Bilgi Otomasyonu derslerini lisans düzeyinde vermektedir. Buna ek olarak Sağlık Bilimleri Enstitüsü programı dahilinde kendi programlarına açtığı dersler yanında diğer programlarda kayıtlı Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine servis dersleri de açmaktadır.

 

Anabilim Dalımız Üniversitemizde tüm fakülte ve yüksek okullarda akademik personele araştırma danışmanlığı yapmak yanında Sağlık Bakanlığı, DPT, DİE, TÜBİTAK ve Dünya Sağlık Örgütü'ne danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

 

Anabilim Dalı elemanlarımız bugüne kadar 14 kitap ve yurt içi ve dışında çok sayıda makale yayımlamıştır.