Histoloji ve Embriyoloji

-Uzmanlık eğitim programının yazılı amaç ve hedefleri var mıdır?
Amaç ve hedefleri vardır asistan karnesinde yazılıdır.

-Varsa belirtiniz:
Histoloji ve Embriyoloji bilim disiplinin gerektirdiği temel bilgilerin ve bununla ilişkili temel histoloji ve embriyoloji laboratuvar tekniklerinin öğrenilerek bilimsel araştırmalarla bilime katkıda bulunabilir eğitim düzeyine sahip olmak.

İnsan gücü:
-Asistan sayısı: 4

-Öğretim üye ve yardımcısı sayısı(Tam gün çalışan/yarım gün çalışan)
6 Profesör
2 Doçent
1 yardımcı Doçent
2 öğr.görev
1 öğr. Görevlisi (yurtdışında eğitim amaçlı izinli)
1 uzman doktor

-Diğer sağlık personeli (uzman, hemşire, teknisyen vb) sayısı
2teknisyen
1yardımcı personel
-Son üç yıllık yayın sayısı-Ulusal: 5
-Uluslararası-SCI kapsamındaki dergilerde: 25
-SCI dışı dergilerde: 4

Alt yapı/Hizmet/Eğitim

-Yıllık poliklinik sayısı: yok

- Yıllık yatan hasta sayısı: yok

- Uygulanan tanısal ve terapötik işlemler nelerdir ?
tanısal elektron mikroskobik uygulama

- Klinikteki yatak sayısı kaçtır ? yok

- Günlük tedavi için yatak sayısı ne kadardır ? yok

- Poliklinikte hasta görülebilen oda sayısı ne kadardır ? yok

- Yoğun bakım yatağı sayısı ne kadar ? yok

- Cerrahi bölümler için:Ameliyathane sayısı ve özellikleri? yok

Yıllık ameliyat sayısı yok

-Bölümde yapılan otopsi sayısı ve yıllık mortalite sayısına oranı nedir ?
yok

- Eğitim ve araştırma amaçlı laboratuvar olanakları nelerdir ?
Işık mikroskobu laboratuvarı
Elektron mikroskobu laboratuvarı
İmmunohistokimya Laboratuvarı
Hücre kültürü Laboratuvarı

- Departmana ait kütüphane (kitaplar, periyodikler vs) var mı ?
yok

- Alanınızla ilgili ulusal ve uluslararası kurumlarla eğitim ilişkisi var mıdır ?
var

- Uzmanlık alanınızla ilgili diğer departmanlarla eğitim ilişkisi var mıdır ?
var (uzmanlık eğitimi sırasında yapılan rotasyonlar)
- Varsa hangileridir?
Patoloji
Biyokimya
Tıbbi Biyoloji

- Fakülte içerisinde diğer anabilim dalları ile eğitim ilişkisi var mıdır ?
Var (seminerler düzeyinde)

Anabilim Dalınızda:

- Asistanların eğitimlerinin her aşamasında başvurabilecekleri bir danışmanları var mı?
evet
- Asistanlar uzman ünvanını kazandıklarında edinecekleri medikal,cerrahi,etik,legal yetkiler ve bu yetkilerin gerektirdiği sorumluluklar konusunda bilgilendiriliyorlar mı ? evet
- Asistanlara uzmanlık eğitimi başında uyum programı,ara dönemlerde etik,araştırma teknikleri,biyoistatistik kursları gibi programlar uygulanıyor mu?
evet

- Uzmanlık eğitimi‘nin her aşamasında edinilecek bilgilerin kapsamları( klinik,laboratuar,biyomedikal,klinik ve ve temel araştırma,toplum sağlığı ve medikilegal konularda bilgi ve beceriler ) bir liste olarak asistanlara veriliyor mu?
Asistan karnesinde belirtilmiştir

- Asistanların eğitim programları belirlenmiş mi ?
-Teorik; evet
-Pratik; evet

- Asistanların eğitim programlarında teorik eğitim için başvurulacak kaynaklar liste halinda belirtilmiş mi? evet

-Anabilim dalınızca uygulanan rotasyonlar ve süreleri nelerdir?
1ay Biyokimya Anabilim dalı
1ay Patoloji Anabilim dalı
1ay Tıbbi Biyoloji Anabilim dalı
İsteğe Bağlı olarak 6 ay İnfertilite ve üremeye yardımcı eknikler Ünitesi (Kadın ve Doğum Hastalıkları Anabilim dalı )

- Asistanlar uzmanlık eğitimi boyunca yapacakları rotasyonların süreleri ve bu rotasyonlarda edinmeleri gerekli bilgi ve becerilerin içeriği ve sayısı konusunda bilgilendirilmişler mi? evet

- Asistanlar uzmanlık eğitimi sırasında belirli sayıda kongre, kurs, seminer vs’e katılım zorunluluğu vasıtasıyla uzmanlık sonrası eğitimlerini sürdürme konusunuda teşvik ediliyorlar mı? evet

- Uluslararası bilimsel literatüre ulaşma, Türkçe-İngilizce makale yazma, Türkçe-İngilizce sunum yapma deneyimlerini konusunda bilgilendiriliyorlar mı? evet

- Asistan eğitim karneleri eğitimin her aşamasında belirtildiği kısımlar halinde mi düzenlenmiş ve bu kısımların kim ya da hangi merci tarafından doldurulacağı ve onaylanacağı belli mi? evet

- Asistan karneleri yıllık olarak denetleniyor ve Uzmanlık sınavı öncesinde değerlendirilmeye alınıyor mu? evet

-Asistanların uzmanlık eğitimi süresince ve sonunda geçmeleri gereken sınavların biçimleri, zamanları ve kapsamları detaylı olarak tanımlanmış mı? Bu sınavların sonuçları, asistanların muhtemel eksiklikleri olduğu saptanan konular asistanlara bildiriliyor mu? evet

- Asistanların eğitim programları hakkındaki geribildirimlerini anabilim dalı üyelerine nasıl bildireceği belirtilmiş mi? evet

- Asistanlar eğitim programının yapılandırılması ve gözden geçirilmesinde görev alıyorlar mı? evet

- Departman toplantıları yapılmakta mıdır ? evet

- Bu toplantılara uzmanlık eğitimi alanlar katılmakta mıdır ? evet

- Asistanlar tıp öğrencilerine verilen klinik eğitimde belirlenmiş programlar dahilinde katılımda bulunuyorlar mı? evet